Procedura care este urmata in cazul unui accident usor este, de regula cea a utilizarii formularului amiabil. Asa cum se intelege si din numele documentului, este de la sine inteles ca partile trebuie sa se inteleaga pentru a fi de acord sa completeze acest formular in mod amiabil. In caz contrar, trebuie sa se deplaseze la sectia de Politie din raza careia s-a produs accidentul.  Pe formularul de constarare amiabila se vor nota in rubrica 5 datele martorilor la accident. Aceste note trebuie sa fie scrise cu majuscule si lizibil.
    Fiecare sofer completeaza datele din formular, unul la sectiunea primului vehicul, altul la sectiunea celui de-al doilea vehicul, unde se vor trece toate datele soferilor si ale autoturismelor.
In spatiul dedicat schitei, trebuie sa desenati o singura schita unde sa reliefati modul in care s-a produs accidentul. Formularul amiabil are doua pagini, dar se va completa una singura, cealalta imprimandu-se la prima completare.
    La final, nu uitati sa semnati documentul. Este recomandat ca dupa completarea acestui document sa luati si documente de la celalalt sofer: buletin, cartea masinii, permis de conducere, asigurarea RCA. Aceste documente vor fi depuse la compania de asigurare pentru intocmirea dosarului de dauna necesar reparatiei masinii. In cazul in care masina este avariata, apelati la https://tractariauto.co.ro/ pentru a va ridica automobilul.
    Atentie! Acest formular se completeaza numai in cazul accidentelor usoare, fara victime. In cazul in care exista victime apelati de urgenta numarul 112 si nu modificati pozitia autoturismelor.