In cazul in care v-ati hotarat sa va inscrieti la scoala de soferi trebuie sa stiti ca au fost adoptate noi masuri cu privire la persoanele care doresc sa obtina permisul de conducere.
In completarea legislatiei in vigoare, Guvernul a decis sa impuna regula ca doar cei care au absolvit 11 clase sa isi poata obtine permisul de conducere. Aceasta prevedere e menita pentru a stopa si pentru a reduce numarul de accidente rutiere si de a spori siguranta.
Astfel, daca nu aveti 11 clase absolvite nu puteti sa aveti permis auto. Prin aceste masuri Guvernul vrea sa se asigure ca pretendentii la permisul auto intrunesc  capacitatea intelectuala de a intelege si de a invata regulile auto.
Primul pas pentru obtinerea permisului de conducere este inscrierea la scoala de soferi. Dupa ce ati gasit o scoala veti merge cu o copie de pe buletin pentru inscriere. Acolo veti completa un formular si veti achita taxele aferente.  Conform noilor reglementari vi se va solicita si dovada absolvirii celor 11 clase. Dupa ce ati dus aceste documente veti fi programat la un test psihiologic care sa ateste ca puteti sa urmati o scoala de soferi, cat si la analize medicale (oftalmologie, orl). Dosarul va fi completat si cu un cazier judiciar si dovada taxelor platite la CEC. Apoi veti fi programat pentru orele practice propriu zise, cat si pentru orele teoretice, care in final se vor termina cu un examen de absolvire pentru obtinerea permisului auto. Orele practice le veti efectua pe autoturisme special echipate pentru astfel de ore care au toate verificarile tehnice efectuate la zi la service auto Bucuresti .