Daca in articolul precedent va povesteam faptul ca atunci cand detinem o masina cu transmisie manuala putem sa ne lipsim de inlocuirea uleiului de la cutia de viteze intrucat el nu se uzeaza niciodata datorita faptului ca el nu e supus unor temperaturi termice mari, la masinile cu transmisie automata lucrurile stau diferit.

La o masina cu transmisie automata este absolut necesar sa il inlocuim. De ce?  Pentru ca sistemul masinilor automate este diferit de cel al celor manuale. O cutie de viteze automata functioneaza pe baza unui sistem hidraulic, deci lichidul va fi cumva asemanator cu cel de servodirectie.  Deci el nu va mai fi vascos si nici nu va mai fi lipsit de temperaturi ridicate, ceea ce va duce la uzura.

O cutie de viteze automata va avea si o pompa care va impinge lichidul, iar aceasta pompa prin actiunea ei va genera si temperaturi mai mari care vor influenta proprietatile uleiului.

Deci, cand este indicat sa schimbam acest ulei daca avem o masina cu o cutie automata? Specialistii spun ca la aproximativ 50.000 de km. Vestea buna este ca oricum masina te va anunta, fie prin martorii de bord, fie prin faptul ca vitezele nu se vor mai schimba lin, de faptul ca trebuie sa schimbi acest ulei.

Asadar, incearca sa fi atent la semnele pe care le da masina si in cazul in care observi martori importanti de bord aprinsi, apeleaza la tractari auto Bucuresti pentru a iti duce masina cu usurinta la verificari, fara sa faci alte daune conducand-o cu eventuale defectiuni.