Uleiul de motor este foarte important pentru masina. Este elementul care asigura atat functionarea, cat si durata de viata a masinii. Pentru a face o masina sa functioneze optim cat mai mult timp si ca sa evitam sa ramanem in brusc in drum cu masina si sa nu avem alta solutie decat sa apelam la o companie de tractari auto Bucuresti Non Stop , este bine sa fim informati.
Astazi discutam despre uleiul de motor si caracteristicile acestuia.  Pe piata exista numeroase tipuri si marci de ulei de motor.
In functie de tipul motorului, pe benzina sau diesel, difera si tipul de ulei pe care trebuie sa il folosim.  De ce este diferit? Pentru ca motoarele functioneaza la temperaturi diferite, si dupa cum stim in functie de temperatura difera si tipul de ulei.
De exemplu: o masina pe benzina are un motor care atinge aproximativ 150 de grade Celsius. Un motor diesel in schimb atinge o temperatura mult mai mare, chiar si dubla. La o temperatura mare este indicat sa alegem un ulei cu o vascozitate mare, asa cum la temperaturile mici e indicat cel cu vascozitate redusa.
Producatorii au lansat pe piata numeroase tipuri de ulei, asa ca aveti de unde sa alegeti. Important este sa alegeti ceea ce este bun pentru masina dumneavoastra.