Stim deja faptul ca uleiul de motor este elementul esential pentru ca o masina sa functioneze si pentru ca piesele acesteia sa aiba o durata lunga de viata si sa mearga la capacitate maxima.
Nu trebuie sa neglijati deloc acest aspect pentru ca veti produce daune poate iremediabile ale masinii si veti ajunge la service unde veti achita sume considerabile.
Puteti chiar sa ramaneti in drum cu masina si sa fiti nevoiti sa apelati la o companie de tractari auto pret pe km, pentru ca masina va va crea probleme.
Stim cu totii ca o masina are nevoie de revizii tehnice periodice. Multi dintre noi respecta si tin cont de aceste revizii si au grija sa le faca la timp. Dar este oare suficient? Trebuie sa fim periodic atenti cu masina noastra, asa ca nu strica sa verificam din cand in cand si uleiul masinii fara sa fie nevoie sa mergem la service.
Cum facem acest lucru? In primul rand trebuie sa stii faptul ca uleiul se verifica cel mai bine atunci cand motorul este rece. De asemenea trebuie sa ai in vedere si pozitia masinii, sa nu fie in panta. Primul pas este sa ridici capota masinii. Sub capota vei ridica joja si e de preferat sa o cureti cu o carpa. Introduce-o apoi  la loc si dupa vei putea vedea foarte usor pe ea nivelul de ulei.  Pe joja e marcat nivelul minim si maxim. Ca sa fie in regula semnul ar trebui sa fie intre minim si maxim. Vei observa astfel daca este prea putin si in acest caz trebuie sa adaugi ulei. Atentie! Daca trebuie sa completezi nivelul de ulei ai grija sa adaugi unul cu specificatiile necesare masinii.