Cum intretii o masina?

Mersul la service este pentru masina asa cum este mersul la doctor pentru oameni. Daca aveti o masina atunci este bine sa va ingrijiti de ea astfel incat sa ii pastrati componentele cat mai mult timp. Si acest lucru se face prin realizarea periodica de revizii tehnice.

Iata cateva sfaturi pentru a intretine masina:

Primul lucru important este uleiul. Acesta trebuie sa fie schimbat periodic pentru a asigura buna functionare si durabilitatea motorului. Acest lucru este valabil pentru toate lichidele masinii: lichidul de frana, lichidul de motor sau de transmisie. De asemenea filtrele de aer trebuie sa fie schimbate periodic. Poti sa faci toate aceste operatiuni la un service auto Bucuresti. Recomandam sa folositi un service de incredere la care sa mergeti periodic si care sa aiba un istoric al masinii.

Trebuie sa iei un calcul si combustibilul. Incearca sa folosesti un combustibil de calitate si motorul va functiona bine pe o perioada indelungata de timp.

Alta piesa importanta este bateria. Daca uiti cosumatori activi atunci cand nu circuli cu masina aceasta se consuma si nu o sa mai poti sa pleci cu masina de pe loc. In acest caz trebuie sa schimbi bateria.

Bujiile daca sunt stricate pot sa produca daune mari, deci verifica-le la service ori de cate ori ai ocazia.

Nu in ultimul rand, atunci cand circuli cu masina incearca sa asculti motorul. Daca auzi zgomote neobisnuite mergi de urgenta la mecanic.