Ce trebuie sa verifici la masina inainte sa pleci in vacanta?

 

 

A venit vara si ne planificam vacanta la mare. Vara este perioada in care multi dintre noi plecam in calatorii fie prin tara, sau prin strainatate. Fiind un drum lung pentru a fi scutiti de incidente neplacute, astazi vorbim despre ce anume trebuie sa verificam la masina inainte de un drum lung.

Ce poate fi mai neplacut decat sa ramanem cu masina in drum, cu toata familia si sa ne stricam concediul la care am visat tot anul? Exista solutii de tractari auto, dar ceea ce incercam este sa ajungem la destinatie si sa ne bucuram de concediu, nu?

In primul rand inainte de plecare trebuie sa verifici presiunea anvelopelor. Poti verifica cu ajutorul unui manometru sau daca crezi ca nu te descurci apeleaza la o vulcanizare. Verfica de asemenea si roata de rezerva, in cazul in care faci o pana pe drum sa ai cu ce sa o inlocuiesti. Verifica si accesoriile: cric, pompa, triunghi reflectorizant, trusa sanitara.

Este important si nivelul lichidelor. Chiar daca masina are revizia tehnica periodica facuta nu strica sa arunci un ochi si la lichide.

Este importanta si starea luminilor. Verifica farurile, stopurile, stopurile de frana, avariile  sa se aprinda, altfel te poti trezi cu amenzi.

Nu in ultimul rand nu uita sa verifici actele! Mai ales daca pleci in strainatate trebuie sa ai toate actele masinii. Ce poate fi mai neplacut decat sa fi intors de la granita pentru ca nu ai toate actele la tine. Asigura-te ca ai RCA valabila, rovinieta de drum.

Nu strica sa duci masina  la un service pentru a fi verificata de oameni specializati inainte de un drum lung. In rest…Drum bun si vacanta placuta!

Pentru urgente apelati la DpD Automotive Service Auto Bucuresti