Atunci cand circulam cu masina, specialistii de la service auto Bucuresti ne sfatuiesc sa avem urmatoarele scule in portbagaj, pentru situatii neprevazute in trafic. Fiecare sofer ar trebui sa aiba in masina pe langa roata de rezerva, trusa medicala si cric si o mini-trusa de unelte care sa contina urmatoarele: surubelnita, inbusuri, set de chei, un patent. 
Asadar, gasiti o gentuta mica, pentru ca cele enumerate mai sus nu sunt voluminoase si creati-va propria trusa de masina. Surubelnita te poate ajuta, de exemplu sa schimbi un bec ars, cu cheile poti sa strangi suruburi. Pantentul este foarte util in multe situatii, poti sa tai cabluri, sa strangi si altele. Veti fi surprinsi cat de utile vor fi aceste scule in anumite situatii si cat de diverse sunt situatiile in care pot fi de folos astfel de instrumente. Si decat sa ne confruntam cu situatii in care sa nu stim ce sa facem, mai bine sa avem preventiv o mini-trusa care ne poate scoate din incurcatura.
Nu uitati, pe langa aceasta trusa auxiliara, sunteti obligati prin lege sa aveti in masina o trusa medicala, doua triunghiuri reflectorizante, trusa medicala  si stingator de incendiu. Acestea sunt obligatorii si sunt prevazute de Codul Rutier. Daca nu le aveti riscati sa fiti amendati.