Pe langa obisnuitele revizii tehnice periodice, monitorizarea lichidelor si shimbarea sau completarea acestora in functie de nevoie sau reparatiile ocazionale si inlocuirea consumabilelor, poti sa protejezi si sa prelungeti viata masinii si prin alte metode.
    Sunt reguli de bun simt, pe care daca le respectam masina va functiona optim mai mult timp. Una dintre aceste reguli este spalatul caroseriei. Poate pare ciudat ca acest lucru prelungeste viata masinii, dar indata ce vom afla actiunea prafului asupra vopselei, vom constata ca este de preferat sa o spalam, decat sa lasam un strat permanent de praf pe caroserie care va duce la deteriorare si, cu timpul la rugina. Deci, poti evita coroziunea daca faci drumuri regulate la spalatorie. Si acest lucru este valabil si pe timp de iarna, pentru ca materialele antiderapante care se dau pe drumuri pe timp de iarna ajung indubitabil pe caroserie, iar acestea au actiune mai puternica decat praful.
    O alta regula este sa nu incarci masina cu greutati inutile. Vei forta si vei uza inainte de vreme motorul si suspensiile si chiar franele. Deci, fa-ti timp pentru o curatenie in portbagaj si scapa de lucrurile inutile.
    Daca vrei ca masina ta sa aiba o viata o lunga, cel mai important este si stilul de condus. Un stil agresiv, cu frane sau porniri bruste va afecta masina. Cand te hotarasti sa pornesti la drum dimineata, nu porni brusc, incearca sa lasi masina cel putin 30 de secunde dupa ce ai pornit motorul, pentru a da ocazia lichidelor sa ajunga in instalatii si la componentele masinii. Imprudentele de a porni brusc ne costa mai tarziu, cand masina se poate opri brusc in trafic din cauza unor probleme, iar singura solutie este apelarea la un serviciu de tractari auto Bucuresti. Iar in acest caz, multi dintre noi intrebam care este cauza. Cauzele si factorii care declanseaza astfel de avarii sau defectiuni pot si minore, dar greseli facute pe termen lung care in final duc la astfel de probleme.
    Daca respecti aceste reguli, nu vei avea suprize neplacute, iar masina iti va “multumi”.