Cand trebuie sa faci revizia unei masini?

 

 

In primul rand trebuie sa stabilim ce inseamna o revizie. O revizie a unei masini este un procedeu foarte important care implica schimbul de ulei, de filtre cum ar fi filtrul de ulei, de aer, de habitaclu, verificarea placutelor de frana, a bujiilor si alte consumabile.

Cel mai important lucru este schimbul uleiului pentru ca in acest fel se elimina impuritatile datorate utilizarii motorului. Acest schimb de ulei asigura o buna functionare si intretinere a motorului si frecventa cu care trebuie sa fie facut depinde de modul de utilizare al masinii, de tipul de ulei folosit (de calitate sau mai ieftin)si nu in ultimul rand de tipul motorului.

Revizia tehnica are ca scop intretinerea masinii. Deci daca vei face periodic revizii, masina va fi una intretinuta si toate mecanismele vor functiona la parametri optimi. De regula o revizie este recomandat sa se faca la fiecare 10.000 km parcursi. Si cum infrastructura din Romania nu este una de top, atunci e clar ca revizia este recomandata la intervale si mai scurte.

Si daca masina nu atinge acest prag de km intr-un an, atunci revizia tot trebuie sa fie facuta intrucat consumabilele se deterioreaza in timp.

Desi poate vi se pare costisitor sa faceti aceste revizii trebuie sa aveti in vedere faptul ca in conditiile in care motorul se strica veti avea nevoie de reparatii majore si asta implica costuri mult mai mari. Si cu siguranta motorul dupa reparatii nu va mai functiona ca unul nou sau bine intretinut.

Puteti sa faceti revizia autoturismului la service auto Bucuresti, unde specialistii se vor ocupa de toate procedurile in vederea efectuarii unei revizii complete.

Nu uitati! Uzura unei masini este continua si motorul are nevoie de intretinere prin schimbarea fluidelor pentru a functiona optim pe lungi durate de timp. Nu amanati revizia masinii chiar daca nu circulati cu masina respectiva, daca nu vreti ca aceasta sa se strice. Faceti o programare pentru a evita eventuale costuri ulterioare care pot interveni in cazul unor defectiuni datorate lipsei reviziei tehnice